Behandeling bij burn out: hoe werkt dat?

Behandeling burn out

Je hebt een burn out: ontzettend vervelend, vermoeiend en zwaar. Je moet het vaak op je werk laten weten, loopt over van de stress en hebt waarschijnlijk ook lichamelijke klachten. Een burn out kan iedereen voerkomen en het heeft niets te maken met hoe sterk je bent of hoe hard je werkt. Behandeling burn out is wel noodzakelijk. Het is namelijk heel moeilijk om er zelf uit te komen. 

Behandeling burn out

Erken wat er aan de hand is

Behandeling bij een burn out gebeurt op veel verschillende manieren, maar meestal doorloop je wel dezelfde stappen. De eerste stap is daarbij om te erkennen dat er iets niet goed gaat. Veel mensen vinden het lastig om toe te geven dat ze opgebrand zijn. Het is immers toegeven dat je het allemaal even niet meer aankan. Toch is dat niks om je voor te schamen en is toegeven dat er iets mis is heel sterk. Vervolgens kun je op zoek naar de oorzaak.

De oorzaak van je stress

Werk je veel harder dan normaal? Of misschien heb je een stressvolle thuissituatie? Kan het zijn dat je niet zozeer harder werkt, maar dat het je heel veel energie kost? Niet op de goede plek zitten kan ook een burn out veroorzaken. Er zijn talloze redenen waarom je een burn out kan krijgen en het heeft absoluut niet altijd met werk te maken. Bekijk ook samen met een therapeut je thuissituatie en luister naar je lichaam.

Soorten behandelingen

Er zijn vervolgens talloze manieren om je burn out echt aan te pakken. Het kan door middel van hulp van een ‘’reguliere’’ therapeut maar er zijn ook alternatieve manieren om je burn out aan te pakken. Een energetische behandeling hebben bijvoorbeeld ook veel mensen baat bij. Anderen geloven dat meer bewegen helpt, of wisselen van baan. De juiste behandeling is heel persoonlijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *