Het inrichten van jouw woonkamer

Ben jij net verhuisd? Dan ben je natuurlijk op zoek naar inspiratie voor de inrichting van je huis. Het is logisch dat je begint met het inrichten van de woonkamer. Dit is de ruimte waar je het meeste tijd zal spenderen en daarnaast ontvang je hier bezoek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet verhuisd bent, maar gewoon zin hebt in een andere stijl thuis. Ben jij benieuwd naar populaire trends voor het inrichten van je woonkamer? 

Industriële stijl

Tegenwoordig is het gebruiken van metaal in het interieur zeer populair, zeker wanneer het gaat om de inrichting van de woonkamer. Metaal creëert een industriële look. Hoe moet je dit dan precies voor je zien? De industriële stijl is ontstaan in Amerika. In de stad New York waren er veel oude fabrieken die omgetoverd werden in appartementen. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat deze appartementen er niet doorsnee uitzagen. Kenmerkend voor de woonruimtes in de oude fabrieken zijn de hoge plafonds, het gebruik van metaal, robuuste meubels en baksteen. Dit is tevens wat hedendaags populair is. Ga bijvoorbeeld voor een mooie leren bank, grijze tinten en een robuuste stellingkast. 

Een vintage woonkamer

Een vintage stijl in de woonkamer is ook helemaal trendy nu. Deze stijl neemt je mee naar de jaren 80 en creëert een smaakvolle woonkamer met karakter. Hoe ziet een vintage woonkamer er dan uit? Je kunt hierbij denken aan fluwelen meubelen, ronde vormen en metallic goud. Of een mooie bank van corduroy in het groen. Als je helemaal voor vintage wilt gaan, is het leuk om ook aan accessoires te denken. Deze kun je natuurlijk op de woonboulevard vinden, maar het is misschien nog leuker om deze in een vintage boetiekje te scoren in de stad. Maak de stijl af met een passende vloer. Ga bijvoorbeeld voor pvc vloeren. Woon jij in de omgeving van Almere? Dan is laminaat Almere een echte aanrader!

Knusse woonkamer

Naast dat je een stijlvolle woonkamer wil creëren, is het ook belangrijk dat je een gezellige sfeer realiseert. Dit kan op verschillende manieren. Zo is het leuk om kaarsen en lampjes te plaatsen op de salontafel. Het is aan te raden om voor warm wit licht te gaan, wat een gemoedelijk sfeer creëert. Ook kun je kussens en kleedjes aanschaffen. Heerlijk om televisie te kijken onder een kleedje tussen de zachte kussens. Tenslotte maken planten het af. Haal de natuur naar binnen en geniet van jouw knusse woonkamer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *