Op vakantie in eigen land

Veel mensen slaan Nederland over wanneer ze denken aan een vakantie. Zuid-Frankrijk of Noord-Italië zijn dan ook prachtig, maar vakantie in eigen land is nog lang niet zo gek. Aan een vakantie in Nederland zitten veel voordelen. Je kan je eigen taal spreken, je hoeft niet lang te rijden en het is een stuk minder geregel. In dit blog zal ik je een aantal Nederlandse locaties laten zien die het zeker waard zijn om op vakantie te gaan.

Texel

Misschien wel de meest bekende plek van het land. Niet alleen veel Nederlanders, maar ook Duitsers, Italianen en Belgen houden enorm van het mooie Texel. Het begint al bij de veerpont, die een echte kickstart geeft aan het vakantiegevoel. Vervolgens strijk je neer op één van de campings in het duingebied of een mooi park vlakbij de beroemde vuurtoren. Texel biedt ontzettend veel ruimte, waardoor het niet snel voelt alsof je het eiland met velen moet delen. In de oude dorpjes kan je genieten van wat lekkers te eten na het shoppen en ’s middags lekker uitwaaien op het strand. Texel is met haar dennenbossen en beschermde duingebieden de natuurbestemming nummer 1. Een prachtige plek om tot rust te komen en te genieten van een heerlijke vakantie!

Veluwe

Vakantiepark Veluwe, bungalow in het bos, dat klinkt toch al muziek in de oren? De Veluwe is de ideale plek voor een prachtige wandeling of fietstocht. Hier lopen de dieren in het wild en is de natuur onaangetast. In de omgeving is genoeg leuks te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke picknick op één van de vele uitgestrekte zandverstuivingen? En als je een dag wat anders wil dan de natuur, dan liggen Arnhem en Apeldoorn op steenworp afstand!

Zuid-Limburg

In onze zuidelijke provincie Limburg vind je een bourgondische cultuur. Een cultuur van lekker eten en drinken, waardoor je al snel het gevoel hebt dat je in het buitenland zit. Een lekker frietje met smaakvolle stoof, of een versgebakken vlaai bij de koffie, Zuid-Limburg heeft het allemaal! Maastricht en Valkenburg zijn beide twee prachtige plekken om te bezoeken. Hier vind je genoeg pittoreske gebouwen en gezellige cafeetjes. Ook het drielandenpunt en de mergelgrotten zijn bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan!

Zo zie je maar weer dat er in eigen land genoeg te doen is! Zeker in deze tijd, met alle test- en vaccinatiebewijzen, kan het veel rust geven om binnen de grenzen te blijven. Waar ga jij binnenkort naartoe?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *