Verwerk een schokkende gebeurtenis

ptss

Iedereen maakt wel eens iets mee, het is de kunst om wat je meemaakt goed te verwerken zodat je dit een plaats kunt geven om weer verder te kunnen met je leven. Echter kunnen er schokkende gebeurtenissen zijn, die je niet zomaar kunt vergeten of verwerken. Door deze gebeurtenis kan het PTSS syndroom ontstaan, vaak komt dit voor als je bijvoorbeeld een mishandeling, bedreiging of iets levensbedreigend hebt meegemaakt. Het kan iedereen overkomen, al heb je voorheen nooit iets meegemaakt.

Heb je last van symptomen?

Bepaalde symptomen kunnen erop duiden dat je PTSS hebt, al is dit natuurlijk niet zo te zeggen. Onrust, spanning en angst na een gebeurtenis kunnen voorkomen, ook wanneer je beelden ziet van de gebeurtenis die zich steeds herhaalt. Heel vaak worden mensen met PTSS ook negatief, en zullen zij plaatsen mijden die met de gebeurtenis hebben te maken. Vaak is men ook zeer waakzaam en prikkelbaar, hierdoor kunnen bijvoorbeeld woede uitbarstingen ontstaan.

ptss

Doe de zelftest

Op de website van psytrec.nl kun je een zelftest doen, om te kijken of je mogelijk last hebt van PTSS. Natuurlijk is er na de uitslag van de test nog uitgebreid onderzoek nodig om dit definitief vast te stellen. Je hebt in ieder geval een goede indicatie, hoe langer je doorloopt met de symptomen, hoe meer het je leven zal beheersen je dagelijkse activiteiten. Door gebruik te maken van hetnetwerk van Psytrec, word je op een professionele wijze behandeld aan de stoornis zodat je snel verbetering merkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *