Waar kun je het beste rekening mee houden bij het kiezen van een nieuwe vloer?

bamboevloer

Er zijn super veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen als je toe bent aan een nieuwe vloer. Je kunt gaan voor PVC, tegels, tapijt, een bamboevloer en nog veel meer. Maar hoe ga je kiezen tussen al die verschillende soorten vloeren? Dit artikel helpt je de keuze te maken. Welke aspecten zijn handig om mee te nemen in je keuze voor de juiste vloer?

De ruimte is deels bepalend voor de soort vloer

Een belangrijk aspect die je mee moet nemen bij jouw keuze voor een vloer is de ruimte. Wat ik hier mee bedoel is of je een nieuwe vloer wilt plaatsen in de woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer etc. Dit omdat verschillende ruimtes, verschillende eigenschappen van de vloer vragen. Wat betreft de woonkamer kun je allerlei soorten vloeren laten leggen. Maar wil je graag een nieuwe vloer laten leggen in de badkamer, dan zul je moeten letten op meerdere eigenschappen van de materialen waarvan de vloer is gemaakt. Er moet onder andere worden gelet op de vochtbestendigheid van de vloer.

bamboevloer

Welke gebruikers lopen er op de vloer

Ten tweede zul je rekenschap moeten houden met de levensstijl van de gebruikers. Bij het kiezen van een vloer is het belangrijk om te letten op de leeftijd van eventuele kinderen en huisdieren. Jonge kinderen laten misschien regelmatig eten vallen of stoten een drinkbeker om. Dan is misschien zoiets als tapijt niet ideaal. Maar als zij zelf regelmatig vallen, is het bijvoorbeeld weer af te raden om te gaan voor tegels. Daarnaast kun je ook rekening houden met geluiddempend materiaal.

Eigenschappen en smaak

Als laatste gaat het om de eigenschappen van de materialen en om jouw persoonlijke voorkeuren. Kijk welke eigenschappen van de materialen voor jou belangrijk zijn en probeer daar een geschikte vloer bij te vinden. Het is natuurlijk ook niet onbelangrijk om je eigen smaak mee te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *