Wat zijn de dagelijkse benodigdheden van een kitten?

Een kat heeft, net zoals ieder ander dier, een aantal dingen dagelijks nodig. Ben je van plan om een kitten in huis te nemen? Dan is het verstandig om eerst die dagelijkse benodigdheden te kopen, zodat jouw kat zich meteen thuis voelt wanneer hij met je meegaat. In dit blog zet ik alle dagelijkse benodigdheden van een kitten op een rijtje.

Eten & drinken

Ten eerste moet de kat natuurlijk dagelijks eten en drinken. Daarom is het goed om alvast voer in huis te hebben. Er zijn verschillende soorten voer voor katten. Hoe weet je wat jouw kat nodig heeft? Dat hangt af van de leeftijd, gezondheid en het gewicht van je kat. Kittens hebben speciaal kittenvoer nodig tot ongeveer 1 jaar. Dit voer bevat meer calorieën, eiwitten en mineralen, waardoor ze genoeg voedingsstoffen krijgen om actief te zijn. Zorg er ook altijd voor dat de kat genoeg vers drinkwater heeft. Voor het eten en drinken van de kat heb je ook twee voerbakken nodig. Als je wilt zorgen dat je kat altijd schoon drinkwater heeft, kun je dit ook doen door een drinkfontein te kopen. Dit water wordt continu verfrist en gefilterd én het stromende water stimuleert de kat om vers water te blijven drinken.

Kattenbak

Wanneer je een kitten in huis hebt moet je ook een kattenbak hebben, zodat de kat zijn dagelijkse behoeften kan doen. Heb je dit niet? Dan is er een grote kans dat de kat niet zindelijk wordt. Naast de kattenbak moet je altijd kattenbakvulling hebben, in de vorm van kattenbakkorrels of kattengrit. Dit zorgt ervoor dat de kattenbak hygiënisch blijft. Dit moet je vaak genoeg verschonen, zodat de kat terug blijft keren naar zijn schone kattenbak.

Speelgoed

Een kat (en vooral een kitten) heeft altijd speelgoed nodig. Zo blijft de kat actief en gaat hij zich niet vervelen. Er zijn heel veel verschillende soorten kattenspeeltjes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor speelgoed met kattenkruid erin. Daar zijn katten vaak helemaal gek op! Kattenkruid werkt licht hallucinerend door het stofje nepetalactone. Wil je liever iets waar de kat actief zijn best moet doen? Kies dan voor een bal, een speelhengel, laser of gevuld speelgoed. In gevuld speelgoed kan je snoepjes stoppen, zodat de kat extra zijn best gaat doen om deze te vinden. Zo blijft hij wel even zoet!

Krabpaal

Een Krabpaal kat in huis hebben is zeker een vereiste voor het opvoeden van een kitten. Dit heeft de kat nodig om zijn nagels scherp te houden en het buitenste dode randje van zijn nagels te verwijderen. Er zijn verschillende krabpalen om uit te kiezen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *